Interview met Ties Evers

De net 20-jarige Ties Evers mocht dit seizoen zijn debuut maken voor De Graafschap. Zijn allereerste wedstrijd was in de KNVB Beker tegen FC Utrecht (1-1, v.n.s.) op woensdag 22 september 2010. Evers begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd, inclusief verlening, mee. ’Persoonlijk kijk ik met een goed gevoel terug op die wedstrijd. Dit omdat het mijn eerste wedstrijd was in het eerste elftal van De Graafschap en ook omdat ik het naar mijn mening goed gedaan had toen. Wel was ik helemaal kapot na die wedstrijd. Ik kreeg al in de tachtigste minuut kramp. Dit omdat ik het tempo van de Eredivisie toen nog niet gewend was. Voor ons was het natuurlijk wel erg jammer dat we deze wedstrijd niet winnend af wisten te sluiten’, kijkt de verdediger terug op zijn debuut”.

Het bleef niet alleen bij een beker optreden. Ook in de competitie, waarin de Superboeren voor lijfsbehoud spelen, maakte Evers zijn eerste speelminuten. Een kwartier voor tijd was zijn invalbeurt ten koste van Purrel Fränkel tegen titelkandidaat PSV (0-0). ’Het was gewoon een super ervaring. Ik speelde voor het eerst in een volle Vijverberg. Een moment waar ik dus erg naar uitgekeken heb. Wel weet ik nog dat ik de eerste keer best gespannen was. Gelukkig hielden we ondanks de tien tegen tien situatie de nul en sleepten we er een punt uit’, aldus Evers. In dit duel ontvingen Orlando Engelaar en Yuri Rose van beide partijen een rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Nieuwe kans bij het eerste

De selectie van coach Darije Kalezic heeft dit seizoen spelers moeten missen, wegens langdurige blessures en enkele schorsingen. Hierdoor kreeg de eigen jeugd de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Tegen SC Heerenveen (4-0 verlies) en ADO Den Haag (1-0 winst) stond er bijna een selectie van Jong De Graafschap in het veld. ’Als je eenmaal je debuut hebt gemaakt hoop je dat je jezelf een keer kunt laten zien tijdens een lange invalbeurt of misschien zelf tijdens een basisplaats. Die momenten zijn gekomen. Tegen ADO Den Haag, FC Utrecht en SC Heerenveen heb ik een helft of meer gespeeld. Die momenten beschouw ik als momenten waarin je jezelf voor het publiek en voor de trainer kunt laten zien. Als het dan gaat zoals je hoopt dat het gaat, geeft me dat een voldaan gevoel.’

Met nog zes wedstrijden te gaan in de competitie is Evers ambitieus. ’Ik hoop dat we ons zo snel mogelijk definitief veilig spelen. Voor mijzelf hoop ik dat ik nog wel een aantal wedstrijden mag spelen. Of dit 1, 2, 3 of meer wedstrijden zal zijn en hoeveel speelminuten ik dan krijg is nog afwachten. Maar ik beschouw nu alle wedstrijden als mooi meegenomen.’

Geen transfer naar AGOVV

Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt. Op zijn verjaardag 14 maart 2011 werd zijn contract met een jaar verlengd bij De Graafschap. ’Het was een mooi moment waar ik hard voor heb gewerkt. Aan het begin van het seizoen was er even sprake van dat ik verhuurd zou worden aan AGOVV voor een jaar. Dit leek me wel wat, omdat ik dan kon laten zien wat ik kon, zodat ik misschien kon afdwingen dat De Graafschap mijn optie zou gaan lichten. Met AGOVV ketste het op het laatste moment af. Hierdoor moest ik mezelf bij De Graafschap bewijzen. Als dat dan lukt en je te horen krijgt dat je nog een jaar onder verbeterde voorwaarden mag blijven word je daar blij van. Veel mensen (zoals familie, vrienden en kennissen) waren ook blij voor me en hebben me gefeliciteerd’, vertelt een hardwerkende Evers.

Enkele dagen nadat zijn nieuwe contract was getekend in Doetinchem was er op vrijdag 18 maart 2011 een uitnodiging van Cor Pot om zich komende week toe te voegen bij de selectie van Jong Oranje. Op vrijdag 25 maart 2011 speelt Jong Oranje in Sittard een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Duitsland. ’Deze uitnodiging had ik totaal niet verwacht. Ik ga de trainingen en de wedstrijd met een onbevangen gevoel in. Ik heb daar niets te verliezen’, sluit de verdediger af.

You missed