Interview met Remy Raterink

Remy Raterink maakte vorig jaar zomer de overstap van het Doetinchemse DZC’68 naar het Beloftenteam van De Graafschap. De 20-jarige Raterink kampte in zijn eerste jaar bij Jong De Graafschap met een blessure, maar scoorde in zijn debuutwedstrijd zijn eerste treffer en hij maakte speelminuten in het eerste elftal tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen tegen s.v. De Glind. Op 3 juli 1991 werd Remy Raterink in Doetinchem geboren. De aanvaller maakte in mei 2010 de overstap van amateurclub DZC’68 naar De Graafschap.

Hoe kijk je terug op de onderhandelingen met De Graafschap? ’Heel prettig eigenlijk. Het ging goed bij DZC’68 en je hoorde wel eens om je heen dat De Graafschap geïnteresseerd was en op een gegeven moment werd dat concreet. Ik ben een paar keer op gesprek geweest, maar voor mij was het wel duidelijk. Ik wilde het graag proberen. In de tussentijd belde ook Vitesse op, die zouden ook terugbellen, maar daar heb ik eigenlijk niets meer van gehoord. Maar De Graafschap was altijd mijn eerste keus. Dus we zullen zien waar het eindigt.’

Jong De Graafschap

Nadat Raterink vorig seizoen zijn minuten maakte bij Jong De Graafschap zijn we benieuwd wat voor een type voetballer de Doetinchemmer eigenlijk is. ’Ik ben een spits, maar daarvoor heb ik eigenlijk altijd op het middenveld gespeeld. Dus ik ben niet een standaard spits die op z’n balletjes wacht. Ik vind het wel fijner om ook mee te doen in het spel. Daarnaast kan ik redelijk koppen en schieten, om echt in de duels nog beter te worden moet ik fysiek nog sterker worden, maar daar werken we aan’, zegt de ambitieuze Raterink.

Een vervelende blessure stelde zijn debuutwedstrijd voor Jong De Graafschap maanden uit. ’Bij DZC’68 kreeg ik ooit een trap op mijn enkel, ik dacht dat het verzwikt was of iets dergelijks. Dus heb ik een paar weken rustig aan gedaan, omdat ik dacht dat het wel weg zou trekken. Toen ik bij De Graafschap kwam werd na de derde training een zwelling ontdekt. Dat is verder onderzocht en bleek er een stuk bot te zijn afgebroken, die moest met een operatie weggehaald worden. Dat ging allemaal goed en ik kon vrij snel weer beginnen met revalideren, en alles verliep goed. Voor mijn gevoel had ik in een eerder stadium al meer gekund, maar je moet wel geduld hebben. Dus toen het volgens de medische staf ook volledig goed was, kon ik weer voluit meetrainen en spelen’, aldus de aanvaller over zijn opgelopen blessure.

Debuut bij de beloften

Op 22 november 2010 maakte Raterink zijn debuut bij de Beloften tegen Helmond Sport (1-1). Tien minuten voor tijd bracht coach Jan Vreman hem binnen de lijnen en wist overigens de wedstrijd te openen door de 1-0 binnen te werken. ’Ja, dat was natuurlijk een droomdebuut. Alleen jammer dat Helmond Sport in de laatste minuut nog gelijk maakte, anders was het plaatje helemaal perfect geweest. Maar ik was al heel blij dat ik mijn eerste minuten kon maken na vijf maanden. Dus ik kijk zeker tevreden terug’, vertelt de doelpuntenmaker.

You missed